Lichaamsgericht therapeut?

Lichaamsgericht therapeut?

Hoe kom je er bij om lichaamsgericht therapeut te worden?
Zo rond mijn 33e ben ik burn-out geraakt. In die periode had ik een pittige baan, vond status belangrijk (geld, mooie auto), had over alles en iedereen een oordeel en overleed mijn vader. Hij was 50 jaar. Ik hield me groot en sterk; dat was ik zo gewend.

Toch ging ik steeds meer voelen dat ik alles had en niet tevreden was, niet vaak blij was, niet kon rouwen om mijn vader. Ik werkte hard door. Ook was er ergens dat besef dat ik zelf wel graag wat ouder dan 50 jaar zou willen worden….

Op een dag ging het niet meer. Ik kon alleen nog maar huilen. Bij de bedrijfsarts heb ik me natuurlijk niet helemaal laten kennen, dus die gaf aan dat ik op tijd moest blijven opstaan en veel moest gaan wandelen. Zelf schatte ik in dat ik het daar niet mee zou redden.

En in die periode viel mijn oog elke week op een hele kleine advertentie in de krant: iets met “body and soul”, iets met “emotioneel lichaamswerk”. Alleen die term al: “wie verzint zo iets” dacht ik en toch viel mijn oog elke week weer op die advertentie. 

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben een weekend “emotioneel lichaamswerk” gaan doen. Samen met een vriendin. Er ging een wereld voor ons open. Dat je kan stilstaan, je lijf kan voelen, hoe fijn het is om vrij te dansen, te huilen, om je te laten horen en om dat samen met anderen te doen. En ook hoe wennen dat was. Vooral als ik me voorstelde dat anderen mij nu zo zouden zien. Dan werd het plotseling gênant en raar. Maar als ik dat losliet, dan voelde ik dat ik blijer werd en meer ontspannen.

Ook voelde ik de vrijheid die het gaf en hoe mijn oordelen over anderen en over mijzelf daar konden smelten. Als je verhalen van mensen hoort over wat ze meegemaakt hebben, dan kun je veel meer plaatsen waarom ze zijn, zoals ze zijn. Mij maakte dat milder, zachter. Eerst naar anderen, later ook naar mijzelf.

[Wordt vervolgd.]

Contactgegevens

Openingstijden

  • Maandag 09:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 20:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag Gesloten
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag Open voor cursussen
  • Zondag Gesloten

© 2024 - Praktijk Verhoeff

Creatie & Realisatie door The MindOffice