Lichaamsgerichte Psychotherapie

Individuele begeleiding

Lichaamsgerichte Psychotherapie

Lichaamsgerichte psychotherapie kan een uitkomst zijn als je meer uit je leven wilt halen, niet lekker in je vel zit, vastgelopen bent of als je in een nieuwe levensfase terecht komt. Doordat het individuele begeleiding is, kun je specifiek en op jouw eigen tempo werken met dat wat jij in jouw leven opgelost wilt hebben. Ervaring is niet nodig.

Een kennismakingsgesprek (intake) duurt ongeveer een uur. Een individuele sessie is vijf kwartier. In overleg bepalen we het aantal en de frequentie van de sessies.

Lees HIER meer over de vier fases die we tijdens de behandelingen doorlopen (bij fase 2 lees je meer over de eventuele vergoeding van de kosten).

Lichaamsgerichte Psychotherapie
 • Relaties in brede zin van het woord. Als je het moeilijk vindt relaties, vriendschappen aan te gaan, jezelf kwijt raakt in een relatie (geen nee durven zeggen), je eenzaam voelt, je het idee hebt altijd de verkeerde man/vrouw te treffen of kampt met problemen rondom seksualiteit.
 • Werk. Als je aanloopt tegen problemen op het werk en die niet opgelost krijgt. Of het helemaal niet naar je zin hebt, maar de stap niet durft te zetten naar ander werk.
 • Licht depressieve klachten. Als je je somber voelt, weinig zelfvertrouwen hebt, veel piekert, het leven zwaar vindt, of het idee hebt dat er meer uit te halen is dan je er nu uithaalt. Als je verlangt naar meer levendigheid en levenslust.
 • Lichte verslavingsproblemen. Als je wel functioneert in werk en relaties, maar je (hoeveelheid) drinken, eten, roken, pillen of blowen probleem ervaart. Je wilt onderzoeken wat je onder die verslaving verborgen houdt.
 • Burn-out of overspannenheid. Als je geneigd bent de lat hoog te leggen op alle terreinen in je leven. Perfecte partner, familielid, werknemer, ouder, enz probeert te zijn. En daar vanaf wil.
 • Fysieke klachten. Als je je moe en lusteloos voelt, last hebt van rug of nek, kampt met hoofdpijn, migraine of last hebt van problemen rondom de adem, zoals bijvoorbeeld hyperventilatie.
 • Omgaan met emoties. Als er ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden in jouw leven. Hoe ga je daar mee om: blijf je daar bijvoorbeeld in hangen of negeer je ze?
 • Rouwverwerking. Soms lukt het niet om het overlijden van een dierbare te verwerken. Je komt helemaal niet aan verwerking toe of je blijft hangen in een bepaalde fase van de verwerking. In de therapie kun je het rouwproces doorlopen en afronden. 

Ik werk met een methode waarbij de in het lichaam opgeslagen herinneringen (positieve en negatieve ervaringen) als uitgangspunt dienen voor de behandeling. Door je hiervan bewust te worden, door spanningen in het lichaam vrij te maken en door er over te praten kun je jouw kwaliteiten en valkuilen gaan herkennen. Vanuit die herkenning is verandering mogelijk. Daarnaast breng ik mijzelf, mijn vakkennis en eigen ervaringen mee: ik ben  betrokken en benieuwd naar jouw (levens)verhaal.

Mocht je meer willen weten over de methoden waar ik mee werk, kun je onderstaand pdf-bestand downloaden.
Methoden Lichaamsgerichte Psychotherapie.pdf

Resultaten die je kunt verwachten
Door deze integrale aanpak ontdek je wat belangrijk voor je is. Je leert om keuzes te maken in jouw leven die vertrouwen en energie geven.
 • Je voelt je ontspannen, krachtiger en hebt meer levenslust;
 • Je zult beter functioneren in je werk;
 • Helderder denken, toegang hebben tot je creativiteit;  
 • Meer plezier beleven in relaties en vriendschappen. 
 • Wil je ontdekken of dit iets voor jou is en of ik als therapeut bij je pas, dan kun je mailen of bellen voor een kennismakingsgesprek.

Wil je ontdekken of dit iets voor jou is en of ik als therapeut bij je pas, dan kun je mailen of bellen voor een kennismakingsgesprek.

Lichaamsgerichte psychotherapie gaat ervan uit dat lichaam en geest één geheel zijn. Je gedachten en gevoelens zijn dus van invloed op de gezondheid van je lichaam en andersom.

Heb je bijvoorbeeld pijn in nek en schouders, dan kan dat komen doordat je 'te veel op je schouders neemt, te veel verantwoordelijkheid draagt'. In lichaamsgerichte therapie leer je hoe je zo'n patroon kunt veranderen. 

Bij de begeleiding worden de signalen van het lichaam als uitgangspunt genomen. Alle positieve en negatieve ervaringen die je in je leven opdoet, worden opgeslagen in het lichaam. Je lichaam 'herinnert' je als het ware voortdurend aan je geschiedenis. Vaak ben je je hier niet van bewust. Als kind heb je onprettige ervaringen weggestopt, omdat je ze niet op kon lossen of omdat ze te pijnlijk waren. Je hebt je bijvoorbeeld afgesloten van je lichaam of hebt je juist vol overgave op iets anders gestort.

In veel gevallen is dit een effectieve reactie. Maar soms gaat het negeren van lichaamsherinneringen zich wreken. Het kan zijn dat je wat vage, fysieke of emotionele klachten krijgt of dat je het gevoel hebt jezelf voortdurend te beperken.

Lichaamsgerichte psychotherapie is dan een effectieve methode om aan de slag te gaan met weggestopte ervaringen. Door meer lichaams- en emotioneel bewustzijn te ontwikkelen en door oude ervaringen alsnog te verwerken, wordt het mogelijk om open te staan voor nieuwe ervaringen en zullen fysieke klachten verminderen.

De intake/kennismaking: € 110,-  (60-75 minuten)
De sessies: Lichaamsgerichte Psychotherapie € 110,- (5 kwartier)

Voor particulieren zijn de sessies BTW vrij. Voor bedrijven zijn de tarieven exclusief 21% BTW.

Ik ben aangesloten bij de RBCZ. Hierdoor kun je de sessies gedeeltelijk vergoed krijgen met een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen bij de meeste zorgverzekeraars. 


Lees meer over de vergoedingen

Contactgegevens

Openingstijden

 • Maandag 09:00 - 18:00
 • Dinsdag 09:00 - 20:00
 • Woensdag 09:00 - 18:00
 • Donderdag Gesloten
 • Vrijdag 09:00 - 18:00
 • Zaterdag Open voor cursussen
 • Zondag Gesloten

© 2024 - Praktijk Verhoeff

Creatie & Realisatie door The MindOffice