Praktijk Verhoeff en Corona

Praktijk Verhoeff en Corona

Van lamgeslagen naar langzame gewenning

Week 1. De eerste week voelde ik me lamgeslagen. Waar was de wereld gebleven zoals ik die kende? Ik herkende me niet in mensen die zeiden de rust wel fijn te vinden. Ik was juist blij met mijn lekker lopende praktijk, mijn dochter zou een bijzondere reis gaan maken, we hadden fijne plannen voor de zomer. Ik zag mijn praktijk in duigen vallen. Want hoe ziet een praktijk voor lichaamsgerichte therapie er uit met een gesloten gezondheidscentrum en anderhalve meter afstand?
Week 2. In de tweede week begon de omvang door te dringen, wat een pandemie is, wat zich in de ziekenhuizen afspeelde en nog gaat afspelen, hoe belangrijk het toch vooral is om gezond te zijn en te blijven. Hoe gezegend ik me voel om te wonen in Nederland. Een rijk land met een goede gezondheidszorg.
Ook mijn praktijk kreeg weer vorm. Met wandeltherapie (lang leve de prachtig zonnige dagen) en onlinetherapie. En om maar meteen door te experimenteren: ademavonden online met een kleine groep. Ik mis het directe contact en ik ben tegelijkertijd verrast over wat mogelijk is online.
Week 3. Vorige week dinsdag het te verwachten bericht dat deze situatie nog wel even zo blijft. Dat het spannend wordt de komende week of de ziekenhuizen het redden. De drama's van mensen die alleen overlijden; met alleen een soort robotmensen om zich heen. De effecten op het zorgpersoneel. Niet te bevatten.
Week 4. Met weer prachtig weer en een accepteren van de situatie. En inmiddels nog weer een bevestiging: hoe belangrijk relaties met anderen zijn, met de natuur. Met alles wat leeft. De noodzaak van verbinding, een knuffel, een aanraking, een troostende arm. Ik ervaar het zelf, ik hoor het om mij heen, ik lees het. Laten we dat besef meenemen.

Contactgegevens

Openingstijden

  • Maandag 09:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 20:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag Gesloten
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag Open voor cursussen
  • Zondag Gesloten

© 2024 - Praktijk Verhoeff

Creatie & Realisatie door The MindOffice