Helen: wat is dat eigenlijk?

Helen: wat is dat eigenlijk?

In dit blog de review van Heleen. Tijdens onze afrondende sessie heb ik haar gevraagd of ze iets wilde schrijven over haar ervaringen. Dat wilde ze. Hieronder haar beschrijving van het proces wat ze doorlopen heeft.  

 Helen: wat is dat eigenlijk?

"Toen ik bij Marianne binnen kwam, voelde ik mij niet waardevol. Ik sliep slecht en had een skala aan lichamelijke klachten. Ik ging confrontaties uit de weg en trok alles uit de kast om maar niets te hoeven voelen. Ik wilde alles onder controle hebben en houden en legde mijn lat erg hoog.

Voor de eerste sessie vroeg Marianne mij een aantal vragen te beantwoorden en doelen te stellen. Naar aanleiding van die vragen hebben we wederzijdse verwachtingen uitgesproken en gekeken welke vorm van beweging bij mij paste.

Ik had vanaf het eerste moment een goed gevoel bij Marianne wat best wat zegt voor iemand die moeite heeft om vertrouwen te geven. Sommige sessies bestonden uit bewegen. Bij een andere sessie moest ik letterlijk een lat boven mijn hoofd houden om lijfelijk te ervaren hoe hoog ik de lat altijd leg. Via de ademhaling ontdekte ik dat ik gewend was om oppervlakkig te ademen.

Het eerste jaar ben ik wekelijks naar Marianne gegaan. Ik kwam er achter dat ik veel emotie had verstopt en niet had verwerkt. Ik heb van jongs af aan continue klaar gestaan om te vluchten. Dat had alles te maken met een onveilige jeugd. Marianne legde goed uit dat je brein hier op een bepaalde manier mee omgaat en bij een mogelijke nieuwe, onveilige situatie er weer op reageert.

Afscheid nemen van dierbaren en een schuldgevoel omtrent de zelfmoord van een ex-partner en veel dingen moeten slikken, zorgde voor slokdarm- en maagklachten. De lat hoogleghen (bewuste spelfout) en geen grenzen aangeven zorgde voor een paniekaanval in de auto en de lange dagen zonder pauze voor een nekhernia. Toch had ik geen rem en bleef ik doorgaan. Totdat mijn man zag dat het niet goed met me ging. Samen bespraken we de mogelijkheid om tijdelijk te stoppen met werken en te gaan helen. 

Helen staat voor mij voor compleet zijn. Mensen weer durven vast te pakken en intimiteit te voelen. Na mijn sessies met Marianne ben ik weer trots op mezelf en ben creatief. Ik deel mijn werkdag anders in met bewuste pauzes en afwisseling in taken. Mijn nekhernia is verdwenen en mijn controle willen hebben over alles en iedereen is weg. Ik heb geleerd om van mijzelf te houden, met als compliment van Marianne: je bent een mooi mens.
Marianne dat ben jij ook."

 

Contactgegevens

Openingstijden

  • Maandag 09:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 20:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag Gesloten
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag Open voor cursussen
  • Zondag Gesloten

© 2024 - Praktijk Verhoeff

Creatie & Realisatie door The MindOffice