Blog

Een blog dus. Met achtergrondinformatie en persoonlijke verhalen.
Heb je een speciale vraag of wil je dat ik ergens over schrijf? Laat het mij weten.

De Gezonde AdemcirkelMinder moe, meer energie

Ken je dat? In de vakantie borrelen allerlei ideeën op! Zo ook bij mij. Vakantie geeft ruimte, letterlijk ademruimte en dat is goed voor de creatieve energie!

Met dit keer als idee om iets te doen met mijn kennis en enthousiasme over de natuurlijke, gezonde adem. Over adempatronen en hun invloed op jouw energie.  En dan laagdrempelig. Een lezing wordt het!

Lezing Vitale adem

Als de datum van zo’n geplande lezing dan dichterbij komt, dan wordt tijdelijk de spanning groter dan het enthousiasme. Met een merkbaar effect op mijn adem. Die wordt oppervlakkiger. Ik voel ook dat mijn ribbenkast strakker wordt. Zeker niet bevorderlijk voor een volle, diepe adem! Mijn Strenge Ik heeft dit moment afgewacht om toe te slaan: ‘En jij wil een lezing geven over….’

Ik neem een diepe ademteug. ‘Ja, daar wil ik een lezing over geven!’ Want er is zo veel dat geweldig is aan de ademhaling. Je hebt het 24/7 bij je, je hoeft er niets aan te doen en dan adem je gewoon door, je kunt waarnemen hoe je ademt en je kunt het sturen. Adem reageert op elke situatie. Als je schrikt, als je hardloopt, als je blij bent. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Gezonde ademcirkel

In de lezing neem ik je mee aan de hand van de zogenaamde ‘Gezonde Ademcirkel’. De gezonde ademcirkel kent 5 fasen met ieder een eigen ademritme. Daarover ga ik vertellen en uiteraard kun je ook ontdekken hoe dat bij jouzelf zit. En waar je juist weinige ademruimte ervaart.

Meer info over de lezing: https://praktijkverhoeff.nl/lezing

Deel deze blog