Werkwijze

Hoe gaan we te werk

Fase 1: Kennismaking

We starten met een kennismakingsgesprek (intakegesprek). In dit gesprek geef je aan waar je voor komt en zal ik vragen stellen over jouzelf en over je achtergrond. Ook vertel ik over de manier waarop ik werk, wat je kunt verwachten en komen praktische zaken aan de orde. 

Op grond van dit gesprek bepalen we in overleg wat je doelstellingen zijn, of deze vorm van begeleiding bij je past en of je voldoende vertrouwen ervaart om samen aan de slag te gaan. Zo ja, dan starten we. In overleg bepalen we hoe vaak je komt en met wat voor tussentijd.

Fase 2: Praktische zaken

Op het moment dat je beslist hebt dat je wilt gaan komen, dan overleggen we wanneer je kunt starten. Ik heb momenteel een wat langere wachttijd. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig. Ik stuur je dan een behandelovereenkomst en een medische lijst met de vraag om die voorafgaand aan de eerste sessie in te vullen.

Wat de betaling betreft: veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van deze therapie vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Een overzicht hiervan vind je op de website van mijn beroepsorganisatie: sblp.nl. Je kunt geen rechten aan die informatie ontlenen, dus ik adviseer je om het altijd na te vragen bij je eigen verzekering. De nummers die je daarvoor nodig hebt: mijn AGB-zorgverlenersnummer: 90041627 en Praktijkcode: 90050446.

Fase 3: Starten met de begeleiding

We starten de eerste sessie met een gesprek waarin ik vraag naar zaken die in de kennismaking niet aan bod zijn gekomen. Verder starten we met een aantal oefeningen op het gebied van ademhaling, houding en beweging. Door vooral aandacht te hebben voor en te spreken over de gedachten en gevoelens die opkomen naar aanleiding van deze oefeningen, ga je meer inzicht krijgen en ervaringen opdoen rondom jouw persoonlijke thematiek. We gaan hierover in gesprek en ik zal ook uitleg en toelichting geven.

Ik werk graag met situaties uit het dagelijks leven. Uit ervaring weet ik dat er vaak een diepere betekenis zit in gebeurtenissen waar je je bovenmatig druk over maakt. Door je hier van bewust te worden en door het verwerken van de onderliggende problemen, verloopt het dagelijks leven plezieriger, soepeler en energieker.

Na ongeveer 5 sessies evalueren we de sessies en bespreken we je doelstellingen. Aan de hand daarvan kun je je doelen aanscherpen of concreter maken.

Fase 4: Afronden van de behandeling

Regelmatig krijg ik de vraag hoeveel sessies ik denk dat er nodig zijn om het probleem aan te pakken en de behandeling af te ronden. Ik kan daar geen eenduidig antwoord op geven. Soms kan dat een kort traject zijn, soms langer.

Wat ik er wel over kan zeggen is dat het onder andere afhangt van de mate van lichaamsbewustzijn die je al hebt. Vaak kost het tijd om weer te leren luisteren naar signalen van het lichaam, en dat is nodig om problemen fundamenteel aan te pakken. Zodat je niet alleen 'weet' wat er anders zou moeten, maar ook werkelijk kan ervaren dat er iets veranderd is in jou.

Sommige cliënten vinden het prettig om af te bouwen door de tijd tussen sessies steeds langer te maken; anderen ronden liever in één keer af. In de afrondende sessie doen we een terugblik, zetten we de resultaten op een rij en nemen we afscheid van elkaar.  

Als zich veranderingen in je leven voordoen, klachten weer toenemen of wat voor reden dan ook: je bent altijd welkom om weer terug te komen.

Contactgegevens

Openingstijden

  • Maandag 09:00 - 18:00
  • Dinsdag 09:00 - 20:00
  • Woensdag 09:00 - 18:00
  • Donderdag Gesloten
  • Vrijdag 09:00 - 18:00
  • Zaterdag Open voor cursussen
  • Zondag Gesloten

© 2024 - Praktijk Verhoeff

Creatie & Realisatie door The MindOffice